11 Temmuz 2012 Çarşamba

Malazgirt'te Bir Cuma Sabahı/Yavuz Bahadıroğlu


Zaferlerle dolu şanlı tarihimizin belki de en önemli olaylarından,dönüm noktalarından birisidir Malazgirt Savaşı. Anadolu'nun kapılarını bize açtığı için de her Türk için çok manalıdır.
Atayurt Orta Asya'dan göç eden nice savaşlar kazanarak yavaş yavaş şu an ki anayurt Anadolu'ya göç eden atalarımızın Anadolu'ya girişi birçok yazar tarafından kaleme alınmış ancak bana göre Yavuz Bahadıroğlu kadar ustaca anlatılmamıştır. Çünkü diğer yazarlar savaşın esas kahramanlarını, askerleri ve insanları, ihmal etmiştir. Yavuz Bahadıroğlu ise o dönemin insanları için "savaş", "barış" ve "ölüm"  kavramının neler ifade ettiğini Türkleri aileleriyle beraber Anadolu'ya savaşmaya sürekleyen sebepleri ustaca anlatmıştır. 

Kısa Not : Kitapta yazarın bir eksikliği vardır o da aynı Alpaslan'ın ordusu gibi Türk olan yalnızca dini değişik  Uz ve Peçeneklerin haçlıların tarafından Alpaslan'ın tarafına geçişini çok kısa anlatmasıdır.

2 yorum:

  1. Değerli blog kullacısı sitenizi çok beğendik Grandofis mobilyası şirketi olarak paylaşımlarınızı ve makalelerinizin devamını diler teşekkür ederiz...

    YanıtlaSil
  2. erken rezervasyon olarak sitenizdeki paylaşımlar sayesinde büyük bilgi edindik teşekkürler...

    YanıtlaSil