16 Temmuz 2012 Pazartesi

İstanbul Hatırası/Ahmet Ümit


Kişiliğini pek de sevmediğim fakat yazarlığına laf edebilmek için kırk fırın ekmek yememin gerektiği Ahmet Ümit tarafından kaleme alınan İstanbul Hatırası, üzerinde 15 milyon insanın yaşadığı şehrin, şehr-i İstanbul'un, Byzantion (Bizanton)'dan bu zamana kadar ki heyecan dolu serüvenini aktaran bir kitap.
Eserin ön yüzündeki sikkelerden dolayı içeriğini tarih boyunca İstanbul'a hakim olan liderler olduğunu zannedenler olabilir fakat İstanbul Hatırası, bir cinayet romanı. Kültür Başkenti şehrimizin Sarayburnu'nda Atatürk heykelinin dibine bırakılmış boğazı ustaca kesilmiş bir ceset, cesedin avucunda da İstanbul ilk hükümdarı olan Byzantion'un namına basılan sikke. Her şey İstanbul'un ilk hükümdarının sikkesiyle başlıyor ve kurbanlar yediye ulaşana kadar devam ediyor.Yedi tane tepeye sahip şehre yedi ceset,yedi tarihi mekan,yedi hükümdar ve katili arayan,cinayetleri aydınlatmak için uykusuz geceler geçiren Başkomiser Nevzat ve ekibi ile arkadaşlarının çalkantılı aşk hayatı.
İstanbul Hatırası, nefret edenlere bile İstanbul’u sevdirecek, üzerinde yaşadığı şehrin tarihini bilmeyenlere de bu çilekeş şehrin tarihini öğretecek bir kitap.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder